dilluns, 26 d’octubre del 2009

TIFUS

TIFUS;Nombres alternativos
Tifus murino; Tifus epidémico; Tifus endémico; Enfermedad de Brill-Zinsser; Tifus exantemático

L'agent causal és el bacteri Salmonella tiphy i altres espècies del gènere Salmonella. La ruta d'infecció mitjançada per la transmissió del bacteri a l'aigua o aliments que es contaminen amb restes fecals o contaminades amb el bacteri i són ingerits. El període d'incubació és, de mitjana, d'unes poques hores a dos dies.
La patologia és deguda tant a la proliferació del bacteri a dins de l'hoste com per la segregació de toxines a l'interior del budell. Les toxines tifoides provoquen una alteració de la permeabilitat de l'epiteli de l'intestí provocant fortes diarrees i vòmits que condueixen a una deshidratació aguda del malalt que poden conduir a la mort si no és adequadament tractaT.
malalties infeccioses:açí vosaltres podreu veure més informació relacionada amb malalties infeccioces.
El tratamiento incluye antibióticos como tetraciclina, doxiciclina o cloramfenicol. Sin embargo, la tetraciclina tomada por vía oral por lo general no se prescribe para niños hasta cuando todos los dientes permanentes hayan salido, ya que puede decolorar de manera permanente los dientes que aún se encuentran en formación.
Puede ser necesario administrar líquidos intravenosos y oxígeno para pacientes con tifus epidémico.
Aquesta enfermetat no la ha patida ningun familiar meu, simplement l´escollida perquè hem pareixia interesant.